Band uit Zeeland

Allereerst is het belangrijk dat je weet waar je naar op zoek bent, dit is je belangrijkste leidraad. Je moet beslissen welke muziekstijl je wilt spelen, want dit is de basis van je band. Je moet een leider hebben – iemand die de teugels in handen neemt en de band muzikaal vooruit helpt. Om deze persoon te vinden moet je misschien rondkijken en andere mensen ontmoeten met hetzelfde verlangen als jij hebt. Als je lid wilt worden van een band, zorg er dan voor dat je het eens bent over een paar basiszaken.

1. Je moet muziek hebben die je wilt leren en spelen. Als je rockmuziek wilt leren en spelen, zoek dan een band die rockmuziek speelt. Je zult veel beter bewegen in dit soort bands omdat je zult zien dat de meeste mensen dezelfde interesse hebben. De rock bands zijn meestal in tune en in stijl en bijna iedereen houdt om te luisteren naar de deuntjes.

2. Je moet een of meer liedjes kunnen spelen. Je moet leren de meer hoofdrollen te spelen. Soms krijg je een liedje om te spelen. Zorg ervoor dat je in staat bent om de tunes ook te dekken. Je zult met andere mensen spelen en dus zul je de muziek moeten behandelen als iets meer dan een hobby. Als je het gewoon behandelen als een hobby, hoe kun je verwachten om te spelen in een band en op te treden in een nachtclub of een partij?

3. Je moet respect hebben voor de andere leden van de band. Als je geen respect voor hen hebt, zul je het moeilijk vinden om hartelijke betrekkingen met hen te onderhouden. Zelfs als er problemen of ruzies zijn, probeer professionele en vriendschappelijke relaties met de andere bandleden te onderhouden. Als je ze behandelt als gelijkwaardige individuen met verschillende vaardigheden en bekwaamheden, zou er minder spanning en stress zijn.

4. Probeer deel te nemen aan de repetities en optredens van de band of het instrument. Als je in staat bent je nuttig te maken tijdens repetities en optredens, zul je erin slagen een goede werkrelatie met de bandleden te onderhouden. Je kunt problemen en meningsverschillen met hen bespreken. Je kunt elkaar helpen in moeilijke tijden. Je kunt ook op elkaar rekenen bij onverwachte problemen.

5. Voor je eigen welzijn, probeer vriendelijk te zijn tegen je bandleden. Leer hen en hun problemen kennen. Als je iemand kent die in zijn/haar carrière pijn heeft geleden door beslissingen van anderen, probeer dan te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt.

Tenslotte, als je niet in staat bent om op te treden tijdens repetities of optredens, zorg er dan voor dat je de band een klein beetje helpt, op welke manier dan ook. Zelfs als je geen muziekinstrument kunt bespelen, kun je een bereidwillige partner zijn bij repetities en optredens. Probeer de mensen om je heen niet te irriteren of lastig te vallen, praat over wat je voor de band kunt doen, stel jezelf voor en toon je kennis en waardering voor de band. Leer hoe je met mensen kunt omgaan en hun beslissingen kunt beïnvloeden om de beste band te creëren.

Lees meer

Coverband