Workshop Heerlen

Je kunt je telefoon meenemen en in een kleine of grote ruimte werken. Het kan een “klas” zijn of eerder een “Netflix”-klas: als je wilt gaan zitten kunnen leden van de klas meedoen, als zelfs een groep van 10 mensen kennis wil delen, kan dat individueel.

Het ontwikkelen van de noodzakelijke mentale context en focus voor een workshop zou niet moeilijk moeten zijn. Je weet al dat een fundamenteel doel van de workshop het verwerven van nieuwe vaardigheden is, waarmee je nieuwe sferen van de wereld kunt ontdekken en nieuwe betekenis aan je eigen leven kunt geven. Een workshop beginnen en onderhouden kost dus wat tijd en energie, daarom is het niet aan te raden om er al vroeg mee te beginnen.

Klasse Een klas is een eenvoudige en doeltreffende manier om praktijkervaring op te doen. Lessen worden georganiseerd rond een specifiek aandachtspunt of onderwerp. De vragen hebben in het begin een antwoord en aan het eind van de les wordt verwacht dat men iets geleerd heeft. Het behandelde materiaal is typisch voor workshops, maar het kan worden aangepast. Een klas leerlingen raakt zeer gemotiveerd om diep in het materiaal te graven en het is interessant om hen ziekten te laten delen en hun symptomen te laten verantwoorden in de vorm van vragen.

Socialiseren Met een beetje moeite kun je een aantal basistechnieken voor sociale interactie in je workshop opnemen. Rotaties, het weer, eten, wat conversatie delen en luisteren kunnen heel nuttig zijn. In die tijd moet je een soort waardering van de deelnemers opvatten en die tot een onderdeel van je lessen maken met betrekking tot interessante onderwerpen, interessante vragen.

Tijdens de workshops moet je de dingen modelleren vanuit het perspectief en de voorrechten die je hebt. De toon in de vertolking is moeilijk en men moet hard werken om ervoor te zorgen dat de deelnemers zich opgenomen voelen in de ervaring en zich niet gemarginaliseerd voelen. Een goede indicator voor een geslaagde workshop is de aanwezigheid van een onbevreesde en open houding tegenover de lerenden, een tactvol gebruik van vriendelijk glimlachen. “We mogen niet bang zijn” is een cruciale houding, die een positief onderwerp moet hebben. Het stelt de organisatie in staat om actief te reageren op elke discussie en beslissing.

Breekbaar verhaal: Hij vertelt hoe graag hij anderen wil helpen, maar hij blijft vastzitten in projecten die te veel inspanning en passie vergen, en niemand biedt hulp. Alsjeblieft we moeten met iets komen… Dit soort houding zal je verkopen aan enkele nevenprojecten en naburige Alberta Clear Lake Oktober 2012 Forum Het basisdoel van een workshop is altijd dat de deelnemers zich een beetje meer ge├»ntegreerd voelen in de gemeenschap die je doorbreekt uit een gewone sociale omgeving. De belangrijkste dingen zijn oefening, menselijk contact en communicatie. Als facilitator kun je de deelnemers helpen hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Lees meer

Hobbywinkel

Zelf kaart maken