Muziekcafe

Het Nederlandse radioprogramma Muziekcafé heeft niet alleen luisteraars verrast met zijn unieke kijk in een spin-off serie van Muzik Planet, maar ook met zijn allereerste bezoek aan Europa. Kom ons opzoeken in Brussel! s Werelds eerste mobiele Muzicabot autoradio is te horen als onderdeel van de evenementen Extraordinary Music Travel Showcase reizend van verschillende landen in Europa naar de prachtige stad van de saaie machines. Zal de Muzicabot auto ook zijn weg naar Brussel vinden?

Nu Europa meer ruimte nodig heeft en de infrastructuur steeds meer onder druk komt te staan, zoeken steden naar manieren om meer levende, meer eigentijdse en levende (en vliegende) steden te worden. Muziad Balahour, een van ‘s werelds meest gerespecteerde dj’s, heeft ons gevraagd hem te helpen een gloednieuw type stedelijke ervaring te creëren om anderen te inspireren.

Is dit het einde van de weg voor Gates en Co? Zien we nu dat de invloed van Gates onder druk komt te staan en in het proces zijn principes verliest? Zijn de principes van compromissen en financieringsdeals met kortzichtige ‘speciale belangen’ nu achterhaald? Zijn de bedrijfsgiganten het beu om te opereren in de wereld van Wleznard en Stratford wanneer ze zich vestigen in Detroit en Liverpool? Zijn de fans gewoon verstrooid aan het raken en, meer nog, respectloos aan het worden? Betekent dit het einde van de muziek zoals wij die kennen? Zeker, laat echt talent een manier vinden om door het lawaai heen te breken en de vlag te dragen van wat er over is van ‘goede muziek’. Ik stel deze vraag aan al mijn studenten en spreek ook mijn eigen frustratie en soms woede uit over de commerciële en popartmuziek die meer geïnteresseerd lijkt te zijn in korte-termijnc hery dan in het scheppen van grote kunst.

Ik kan er gewoon niet tegen dat de Britse muziekscene wordt opgeofferd aan een zaak waar de geldmachine en de publiciteit alleen maar over zouden mopperen en klagen. Ik zou er niet van gediend zijn muzieklessen af te grendelen en opnieuw uit te vinden om te passen in een nauw lineair hokje van talent dat alleen past in een nauw hokje dat voortdurend wordt herontdekt door een of ander kind dat geen kans krijgt.Waarom zou deze jongen de kans moeten krijgen om via zijn muziek uiting te geven aan de gevoelens van een uitstervend ras en  toegang moeten krijgen tot het medium van de massamedia, alleen maar om zijn kunst te laten wegspoelen in de nieuwe romantische golf onder leiding van de smaak van de maand?

Het is triest om te zien hoe deprimerende en ronduit onaantrekkelijke muziek de weg opgaat van een kortstondige trend. Slechte creativiteit is de weg naar nergens. Ga terug naar de rauwe basis! Ga terug naar je wortels. Ga terug naar je essentiële kern! Maak je muziek weer! Opnieuw  muziek maken betekent de tijd nemen om dingen te laten zijn, om terug te luisteren en van je fouten te leren. Dit soort intuïtieve, creatieve processen is de enige weg vooruit als je echt iets wilt maken dat de moeite waard is.De beste manier om te leren hoe je weer muziek te maken binnen uw methoden is door het gebruik van mentor naast mentor. Meer dan alleen een  methode, het is aRegarding criteria.

Als u serieus van plan bent om ietsObstaclesomeplace te maken, dan moet u er echt over nadenken om alle middelen te gebruiken die u als creatieve werkomgeving ter beschikking staan. Idealiter zou je op zijn minst een vorm van structuur moeten hebben in je creatieve proces. Het is de beste manier om een creatief doel te bereiken. Denk er eens over na.Hoe beter je jezelf als creatief wezen begrijpt, hoe beter je in staat zult zijn de bestaande sterke punten te vinden en  het werk uit de weg te ruimen en in de wereld te brengen zodat anderen het kunnen ontvangen en overwegen.

In jou, moeten sterke potenties zitten van je andere krachten. Wat je nodig hebt is het fretboard en de drumstick en je stem. Leg ze weg. Wat je wilt is de mogelijkheid om naar jezelf te luisteren en dan naar de stukken die je hebt gemaakt, zodat je je stem en je toets kunt horen en kunt zien hoe je ze beter kunt maken. De waarde van je werk en de moeite die je erin steekt, moeten de doorslag geven voor wat je wilt maken. Kunstenaars zijn erin geslaagd hun creatieve inspanningen gedeeltelijk te herplaatsen binnen een genre dat hun vroegere creatieve proces heeft beïnvloed. Het belangrijkste is om naar jezelf en het werk dat je maakt te blijven luisteren en op een andere manier te proberen. Naarmate je meer en meer ontwerpen maakt, beheers je het vermogen om anderen te beïnvloeden in de manier waarop je creëert. Degenen die je beïnvloeden geven je de energie en het verlangen om meer en beter werk te blijven maken. Degenen die je niet zo’n energie en verlangen geven, beïnvloeden je om de creatieve manieren te vinden om jezelf creatief uit te drukken.

Lees meer

Cafe

Biljart