Afro kapper Breda

Voordat we verder gaan in dit artikel, moeten we weten wat een barbier is en wat de geschiedenis van het gebruik ervan is. Het woord barbier komt van het Latijnse woord ‘barbier’ en het gebruik van de barbier is eeuwenoud. Het kappersschild werd echter in de vorige eeuw uitgevonden en het gebruik ervan verspreidde zich in de volgende tweehonderd jaar over de hele westerse wereld. Het schild is in onbruik geraakt, maar de kapperspaal is nog steeds een integraal onderdeel van kapperszaken. s Morgens, voor de opening van de winkels, wassen de afro kappers gewoonlijk hun haar met frambozen. Ze knippen het haar met een schaar. De frambozen bevatten verschillende soorten scherpte, en daarom slaagt een barbier er altijd in het haar van zijn klant onder controle te houden.

Gewoonlijk houdt een barbier zich ook bezig met het scheren van het gezicht, de borst, de armen en de benen, om de klant meer vertrouwen te geven. Er zijn verschillende soorten kammen voor dit doel: ze worden gebruikt met of zonder mesjes. De messen zijn speciaal ontworpen voor het scheren, terwijl de kammen alleen worden gebruikt om het haar te verdelen. Het scheren gebeurt niet alleen op het hoofd, maar ook op andere delen van het lichaam. Het personeel verwijdert ook het haar van de benen en de voeten. Het grootste orgaan van de barbier is de kam, die wordt gebruikt om het haar op andere delen van het lichaam te verwijderen. De vingers van de kam spelen een belangrijke rol, en dat is de reden waarom de barbier er steeds verschillende delen van het lichaam mee behandelt.

Behalve het haar, controleert de kapper ook de nagels en de tanden voor de veiligheid van de klant. Hij masseert de klanten ook en voert kleine massages uit op hun voeten en handen. De kapper maakt ook de winkel en de machines schoon als de klanten klaar zijn met hun haar. Het personeel telt de klanten en voorziet ze van drankjes, zodat ze zich kunnen ontspannen. Er zijn verschillende soorten kapperszaken beschikbaar in de meeste landen. Enkele van de meest bekende kapperszaken zijn in de VS, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Canada.

Lees meer

Extensions zetten